Над 90 претставници на институции, локални самоуправи и граѓански организации од Македонија и Србија земаа учество на регионалната средба во рамки на проектот “Создаваме заедно: мониторинг и застапување за заедницата” која се одржа на 28ми и 29ти јуни во Сребрено Езеро, Србија.

Целта на состанокот беше да се поттикне размена на искуства и мислења за политиките и услугите за мигранти во Македонија и Србија. За време на состанокот беа проектирани и 3-те документарни филма кои беа изработени за време на проектот.

 

Share This

 
 
 
 
Twitter
Visit Us
Follow Me
INSTAGRAM