ЕДНОДНЕВНО СОВЕТУВАЊЕ 

Здружение на правници на Република Северна Македонија

Почитувани,

Ни преставува особена чест и задоволство да ве поканиме на еднодневно советување, кое ќе се одржи на ден 05.03.2024 година (вторник) во хотел Мериот,Скопје.

Притоа, темата која ќе биде предмет на презентација и дискусија на претстојното Еднодневно советување е следната:

„Подигање на велот на правното лице ( трговско друштво)“.

Како презентери на истата се предвидени проф. д-р Горан Коевски- редовен професор при Правниот факултет „Јустинијан Први“- Скопје и м-р Александар Шопов- судија на Апелациониот суд Скопје.

 

Пријавувањето за учество на еднодневното советување започнува денес на 14.02.2024 година (среда) и трае најдоцна до 04.03.2024 година (понеделник).

Пријавувањето се врши на mla@mla.org.mk со испраќање на име, презиме, адреса за е-пошта, телефон за контакт на учесникот/-чката, називот и адресата на правниот субјект кој ќе го врши плаќањето.

 

Агендата ви е достапна на следниот линк

Цената за учество на советувањето за едно лице е:

– 3.899,00 ден. + 18% ДДВ за членови на ЗПРСМ и

– 4.299,00 ден. + 18% ДДВ за сите останати учесници.

 

Агендата е концепирана така што е предвидено време за прашања, одговори и дискусија. Поради тоа, ги охрабруваме учесниците да подготват што поголем број на прашања и да се вклучат во дискусиите верувајќи дека интерактивниот пристап на овој тип на настани има најголема вредност во смисла на идна применливост на презентираните теми. Деталната агенда за престојното советување е во прилог на оваа покана.

Плаќањето се врши по основ на фактура. Во цената е вклучено: материјали во електронска верзија, сертификат за учество и кафе пауза.

 

Со почит,

Здружение на правници на Република Северна Македонија

 
 

Share This

 
 
 
Twitter
Visit Us
Follow Me
INSTAGRAM