Тимот на проектот Создаваме заедно: мониторинг и застапување за заедницата оствари работна средба со градоначалникот на Гевгелија, г-дин Сашо Поцков.

Целта на средбата беше да се презентира мониторинг извештајот за националните и локалните политики за мигранти, бегалци и баратели на азик кој е изготвен во рамки на проектот. Дополнително се разговараше за идните активности на проектот и како истите да се искористат за подобрени локални политики од кои ќе имаат бенефит општината и граѓаните.

 

Share This

 
 
 
 
Twitter
Visit Us
Follow Me
INSTAGRAM