Здружение на правници на Република Северна Македонија

Почитувани, 

Ни претставува големо задоволство да ве поканиме да присуствувате на 83-та Средба на правници, што ќе се одржи од 02 јуни до 04 јуни 2022 година, во хотел Дрим, Струга.

На оваа Средба, на дневен ред е широк спектар на актуелни теми од различни области на правото.

Првиот ден од Средбата свои излагања ќе имаат:

Фатиме Фетаи, јавен обвинител во Вишото јавно обвинителство Скопје, Блажо Трендафилов, директор на Управа за финансиско разузнавање и М-р Александар Шопов, судија во Основен суд Велес.

Вториот ден од Средбата ќе започне со излагања на следните предавачи:

Проф. д-р Срѓан Ѓорѓевиќ, продекан на Правен факултет, Универзитет во Крагуевац, Проф. д-р Сејдефа Џафче, декан на факултетот за правни и политички науки при АЕУ-ФОН Универзитет, Бурим Сејдини, претседател на Управен суд Скопје, Гордана Јакова, судија во Основен граѓански суд Скопје и М-р Светлана Попова, секретар на Школа за докторски студии при УГД Штип, лиценциран Медијатор, Помирувач и Арбитер.

Последниот ден од Средбата свои излагања ќе имаат:

Александра Палашевска, судија во Основен граѓански суд Скопје и Санде Зиков, судија во Апелационен суд Скопје.

Агендата за 83-та Средба на правници Ви е достапна на следниот линк.

*Важно: Агендата е во обработка, можни се дополнителни измени.

Пријавата за учество можете да ја направите на следниот линк.

Пријавувањето исто така можете да го направите и на официјалниот меил на Здружението на правници mla@mla.org.mk.

Износот за котизација на претстојната 83 – та Средба на правници е 4.490,00 + 18% ДДВ за претплатници и членови на Здружението на правници на РСМ и 4.990,00 денари + 18% ДДВ за сите останати.

За пријавени повеќе учесници од иста организација добивате:

– повеќе од три учесници:  5% попуст на котизација

– повеќе од пет учесници: 10% попуст на котизација

Сите пријави за учество кои ќе бидат испратени до 18.05.2022 до 16 часот ќе добијат дополнителни 10% попуст на котизацијата за Средбата.

Резервацијата за хотелското сместување се прави директно во хотел Дрим.

Со почит,

Здружение на правници на Република Северна Македонија

Претседател

Стевица Јосифовски

 
 

Share This

 
 
 
Twitter
Visit Us
Follow Me
INSTAGRAM